Bakłażan z grilla

Bakłażan z grilla
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.64
11
Średnia 3.64 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bakłażan z grilla
  1. 1. Kroimy bakłażana na 2 centymetrowe plastry.
    Kroimy bakłażana na 2 centymetrowe plastry.
  2. 2. Siekamy czosnek.
  3. 3. Posypujemy bakłażana po obu stronach solą, układamy na papierowych ręcznikach i pozostawiamy na około godzinę.
  4. 4. Bakłażany płuczemy i osuszamy.
  5. 5. Mieszamy oliwę z oliwek, ocet, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz.
  6. 6. Plastry bakłażana kładziemy na grillu i co jakiś czas smarujemy mieszanką.
  7. 7. Grillujemy około 8 minut.
  8. 8. Na wierzchu każdego kawałka kładziemy plaster sera i grillujemy jeszcze przez dwie minuty aż ser zacznie się topić.
  9. 9. Gotowe bakłażany posypujemy posiekanym koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Grillowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nikt chyba nie lubi przypalonych garnków :) Osobiście mogę polecić całkiem niezły preparat a ...
"Najlepiej jest również pić mleko do posiłku, a nie po nim." ciekawe :)
Znalazłam na you tube filmik jak usunąć plamy z czerwonego wina i sprawdziłam ten produkt - ...
Ja swój olej zwykle oddaje do skupu http://www.euro-eko-polska.pl/ zbyt często wylewałam olej i ...
Gdzie to kupić!??!?!?!?!?!?!?!?!?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.845