Bakłażan z grilla

Bakłażan z grilla
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.64
11
Średnia 3.64 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bakłażan z grilla
  1. 1. Kroimy bakłażana na 2 centymetrowe plastry.
    Kroimy bakłażana na 2 centymetrowe plastry.
  2. 2. Siekamy czosnek.
  3. 3. Posypujemy bakłażana po obu stronach solą, układamy na papierowych ręcznikach i pozostawiamy na około godzinę.
  4. 4. Bakłażany płuczemy i osuszamy.
  5. 5. Mieszamy oliwę z oliwek, ocet, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz.
  6. 6. Plastry bakłażana kładziemy na grillu i co jakiś czas smarujemy mieszanką.
  7. 7. Grillujemy około 8 minut.
  8. 8. Na wierzchu każdego kawałka kładziemy plaster sera i grillujemy jeszcze przez dwie minuty aż ser zacznie się topić.
  9. 9. Gotowe bakłażany posypujemy posiekanym koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Grillowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.453