Budyń z kapusty

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sos grzybowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z kapusty
  1. 1. Kapustę gotujemy do momentu, aż będzie lekko twardawa.
  2. 2. Przekładamy ją na czystą ścierkę i wyciskamy.
  3. 3. Drobno siekamy kapustę.
  4. 4. Na patelni rozgrzewamy smalec i dusimy na nim posiekaną cebulę.
  5. 5. Dodajemy kapustę i razem podsmażamy.
  6. 6. W misce ucieramy masło, wbijamy do niego żółtka, dodajemy przestudzoną kapustę z cebulą i wlewamy śmietanę.
  7. 7. Dodajemy także posiekany koper oraz pietruszkę i masę doprawiamy do smaku solą i cukrem.
  8. 8.  Mieszamy całość z pianą ubitą z białek jaj i bułką tartą.
  9. 9. Masę przekładamy do formy budyniowej i gotujemy przez godzinę.
  10. 10. Budyń podajemy z sosem grzybowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.707