Membrillo - pasta z pigwy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pigwa  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Membrillo - pasta z pigwy
  1. 1. Obieramy pigwy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy dość grubo.
  2. 2. Skórkę z cytryny oczyszczamy z wewnętrznej białej warstwy.
  3. 3. Pigwę wkładamy do dużego rondla i dodajemy wodę, tak aby zakrywała owoce.
  4. 4. Dodajemy wanilię i skórkę z cytryny. Doprowadzamy do wrzenia.
  5. 5. Zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu aż kawałki pigwy dadzą się nabić na widelec (około 30-40minut).
  6. 6. Odlewamy wodę, usuwamy wanilię.
  7. 7. Całość miksujemy.
  8. 8. Dodajemy cukier około 4 szklanek. (Na 4 szklanki musu, 4 szklanki cukru).
  9. 9. Przełóż pigwę z cukrem do garnka i ponownie gotuj na średnim ogniu. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
  10. 10. Dodajemy sok z cytryny.
  11. 11. Gotujemy na małym ogniu, mieszając przez około 11/2 godziny, aż pasta nabierze ciemno pomarańczowego koloru.
  12. 12. Przekładamy pigwę dna blachę wyłożoną pergaminem, posmarowanym cienką warstwą masła.
  13. 13. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 50°C.
  14. 14. Suszymy w piekarniku przez około 1 godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.689