Mazurek ze zrumienoinych migdałów

Mazurek ze zrumienoinych migdałów
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Opłatek  g  x   kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Lukier z białek  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mazurek ze zrumienoinych migdałów
  1. 1. Ucieramy masło w misce, dodajemy do niego cukier i mi­gdały.
    Ucieramy masło w misce, dodajemy do niego cukier i mi­gdały.
  2. 2. Ciągle ucierając, dodajemy startą czekoladę, przyprawy, skór­kę cytrynową i całe jaja.
  3. 3. Zagniatamy wszystko na ciasto.
  4. 4. Wykładamy ciasto na grubość małego palca na opłatki wielkości 0,5 arku­sza.
  5. 5. Wyrównujemy nożem i pieczemy w bar­dzo lekko ciepłym piekarniku.
  6. 6. Ostygnięty mazurek polewamy czekoladową glazurą. Kiedy glazura zaschnie, dekorujemy wierzch białym lukrem.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.85