Kebab drobiowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sałata głowiasta  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa gyros  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Pita  g  x   kcal =  kcal
Ogórek konserwowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kebab drobiowy
  1. 1. Mięso płuczemy pod zimną, bieżąca wodą.
  2. 2. Kroimy je w paski.
  3. 3. Mieszamy oliwę z przyprawą gyros, ostrą i słodką, papryką, solą oraz pieprzem.
  4. 4. Powstałą marynatą nacieramy mięso, wstawiamy je do lodówki na co najmniej 30 minut.
  5. 5. Smażymy mięso na rozgrzanej patelni.
  6. 6. Nacinamy pity w poprzek, tak, aby powstały w nich kieszonki.
  7. 7. Rozgrzewamy piekarnik do około 190°C i podpiekamy w nim pity przez 5-10 minut.
  8. 8. Mieszamy jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  9. 9. Ogórki i pomidory kroimy w plastry, a sałatę rozdzieramy na mniejsze części.
  10. 10. Do każdej pity wkładamy warzywa i mięso, po wierzchu polewamy sosem jogurtowo-czosnkowym.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.719