Kebab drobiowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sałata głowiasta  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa gyros  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Pita  g  x   kcal =  kcal
Ogórek konserwowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kebab drobiowy
  1. 1. Mięso płuczemy pod zimną, bieżąca wodą.
  2. 2. Kroimy je w paski.
  3. 3. Mieszamy oliwę z przyprawą gyros, ostrą i słodką, papryką, solą oraz pieprzem.
  4. 4. Powstałą marynatą nacieramy mięso, wstawiamy je do lodówki na co najmniej 30 minut.
  5. 5. Smażymy mięso na rozgrzanej patelni.
  6. 6. Nacinamy pity w poprzek, tak, aby powstały w nich kieszonki.
  7. 7. Rozgrzewamy piekarnik do około 190°C i podpiekamy w nim pity przez 5-10 minut.
  8. 8. Mieszamy jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  9. 9. Ogórki i pomidory kroimy w plastry, a sałatę rozdzieramy na mniejsze części.
  10. 10. Do każdej pity wkładamy warzywa i mięso, po wierzchu polewamy sosem jogurtowo-czosnkowym.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.173