Mazurek z pomarańczą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mączka cukrowa  g  x   kcal =  kcal
Opłatek  g  x   kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mazurek z pomarańczą
  1. 1. 5 ugotowanych jaj rozkrawamy na pół, wyjmujemy żółtka, które przecieramy przez sito.
  2. 2. Dodajemy do nich 2 surowe żółtka, cukier, mąkę i wanilię. Wszystko ucieramy w misce wałkiem na gładką masę.
  3. 3. Oddzielnie siekamy drobno migda­ły bez łupin i kroimy w cienkie paski skórkę pomarańczo­wą.
  4. 4. Ubijamy biał­ka na sztywną pianę.
  5. 5. Mieszamy wszystko z masą, rozsmarowujemy cienko na opłatkach i pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku.
  6. 6. Ścieramy skórkę pomarań­czową na bardzo cienkiej tarce.
  7. 7. Żółtą część wkładamy do porcelanowej lub kamiennej miski z łyżeczką miałkiego cukru i dokładnie rozcieramy wałkiem.
  8. 8. Dodajemy resztę cukru i przecedzony przez płótno sok pomarańczowy.
  9. 9. Wszystko ucieramy na gęsty lukier, którym dekorujemy mazurek.
  10. 10. Ciasto wstawiamy ponownie na chwilę do piekarnika, aby wyschło.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.557