Pieczony indyk z sosem i kasztanami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasztan jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Tuszka z indyka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczony indyk z sosem i kasztanami
  1. 1. Opłukanego i osuszonego indyka nacieramy mieszanką soli oraz pieprzu.
  2. 2. Przekładamy na brytfannę i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 220ºC.
  3. 3. A później zmniejszamy temperaturę do 180ºC, podlewamy pieczeń szklanką wrzącej wody i pieczemy dalej przez trzy godziny.
  4. 4. Kasztany gotujemy, obieramy ze skórki.
  5. 5. Do rondla wkładamy masło, cukier, zrumieniamy na złoty kolor.
  6. 6. Dodajemy mąkę i zasmażamy. Na koniec podlewamy bulionem.
  7. 7. Do powstałego sosu wrzucamy kasztany i delikatnie mieszamy. Dusimy pod przykryciem, aż sos całkowicie odparuje.
  8. 8. Na talerzu układamy kawałki indyka i polewamy sosem z kasztanami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.732