Budyń z mózgu cielęcego

Budyń z mózgu cielęcego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mózg cielęcy  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sos chrzanowy  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z mózgu cielęcego
  1. 1. Cebulę ścieramy na tarce.
    Cebulę ścieramy na tarce.
  2. 2. W garnku dusimy rozpuszczamy masło i dusimy na nim cebulę.
  3. 3. Obieramy mózg z błony, siekamy go nożem i dodajemy do cebuli.
  4. 4. Całość dusimy przez 10 minut, a następnie przecieramy przez sito.
  5. 5. Ubijamy żółtka na pianę i dodajemy do nich mózg z cebulą, posiekaną pietruszkę, startą gałkę muszkatołową oraz śmietanę.
  6. 6. Ubijamy pianę z białek i dodajemy ją do masy, równocześnie posypując tartą bułką.
  7. 7. Całość delikatnie mieszamy i przekładamy do formy budyniowej. Wygładzamy śmietaną.
  8. 8. Budyń gotujemy przez godzinę. Podajemy przybrany natką pietruszki i z sosem chrzanowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina jajka mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.134