Beza z owocami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal =  kcal
Owoce  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Beza z owocami
  1. 1. Świeże białka z dodatkiem odrobiny cukru ubijamy w kociołku nad parą na pianę. Całość ubijamy do całkowitego rozpuszczenia cukru. Ubita piana musi mieć krystaliczny połysk i jednolitą konsystencję.
  2. 2. Rozkładamy pergamin na tortownicy.
  3. 3. Sztywną pianę wykładamy na blachę.
  4. 4. Wkładamy tortownicę do piekarnika rozgrzanego do 100-130°C piekarnika.
  5. 5. Śmietanę ubijamy z resztą cukru i wanilią.
  6. 6. Upieczoną bezę od razu wyjmujemy z piekarnika.
  7. 7. Gotową bezę wykładamy na talerz, część z wierzchu kruszymy i przekładamy do szklanki.
  8. 8. Część owoców rozgniatamy widelcem. Wykładamy rozgniecione owce na bezę i posypujemy je pozostałymi.
  9. 9. Wierzch posypujemy orzechami, pokruszoną bezą i polewamy gorącą czekoladą.
  10. 10. Przed podaniem schładzamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.66