Rurki chrustowe z bitą śmietaną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rurki chrustowe z bitą śmietaną
  1. 1. Zagniatamy ciasto chrustowe z mąki, masła, jaja, rumu, żółtka i cukru(4 dkg).
  2. 2. Roz­wałkowujemy podobnie jak ciasto na pierogi i tniemy na 2 cm pasy.
  3. 3. Paski ciasta nawijamy ukośnie na rurki piekarnicze i przywiązujemy, aby się nie zsunęły.
  4. 4. Smażymy na rozgrzanym smalcu, w głębokim naczyniu tak, aby całe rurki były przykryte przez tłuszcz.
  5. 5. W międzyczasie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem.
  6. 6. Kiedy ciasto się zarumieni, zdejmujemy ostrożnie rurki z form.
  7. 7. Wystudzone rurki napełniamy bitą śmietaną za pomocą rożka cukierniczego.
  8. 8. Posypujemy cukrem i wanilią.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.562