Ciasteczka marcepanowe

Ciasteczka marcepanowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.8
15
Średnia 2.8 / 5 (15 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasteczka marcepanowe
  1. 1. Migdały sparzamy przez chwilę, obieramy z łupin i wkładamy do zimnej wody.
    Migdały sparzamy przez chwilę, obieramy z łupin i wkładamy do zimnej wody.
  2. 2. Następnie je myjemy, osuszamy i odstawiamy na całą noc do obeschnięcia.
  3. 3. Po upływie tego czasu migdały mielimy w maszynce, następnie dodajemy do nich masło, cukier i ucieramy całość na gładką masę.
  4. 4. Do masy migdałowej wbijamy kolejno po jednym białku, ciągle mieszając.
  5. 5. Powstałe ciasto przekładamy do rondla i gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając.
  6. 6. Masę wyjmujemy, gdy migdały się podrumienią, po czym zagniatamy z niej ciasto.
  7. 7. Gdy gotowe ciasto stwardnieje, dodajemy do niego sok z cytryny i posypujemy je cukrem pudrem.
  8. 8. Następnie je rozwałkowujemy i wycinamy z niego serduszka lub gwiazdki.
  9. 9. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 240ºC przez 15 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd592459 revia rimonabant acomplia buy sildalis amoxicillin albuterol
wh0cd560494 tadalafil buy seroquel allopurinol
wh0cd327636 revia stromectol buy prednisolone
wh0cd583364 tetracycline
wh0cd496565 valtrex 500mg
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.633