Indyk z mięsną galaretką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Indyk  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Indyk z mięsną galaretką
  1. 1. Umytego indyka solimy dużą ilością soli, pozostawiamy go do skruszenia na kilka godzin.
  2. 2. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki.
  3. 3. Do rondla wkładamy indyka, przygotowaną włoszczyznę, zalewamy wodą i solimy. Gotujemy dwie godziny. Studzimy, nie wyjmując mięsa z rosołu.
  4. 4. Wystudzonego indyka wyjmujemy z wywaru, usuwamy skórę, kości (oskrobujemy je). Mięso kroimy w równe płaty.
  5. 5. Pozostałe po krojeniu indyka okruchy mięsne przecieramy i mieszamy ze śmietaną.
  6. 6. Z żółtek jaj, cytryn i oliwy przygotowujemy majonez. Dodajemy pół szklanki rosołu i mieszamy, aż będzie gęsty.
  7. 7. Do pozostałego wywaru dodajemy żelatynę i białko. Część galaretki przelewamy do szklanek, do połowy wysokości i schładzamy.
  8. 8. Mięsną masę nakładamy do szklanek na zastygniętą galaretę. Zalewamy resztą galaretki i odstawiamy do zastygnięcia.
  9. 9. Płaty indyka układamy na półmisku, dekorujemy majonezem i powstałymi galaretkami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.897