Indyk z mięsną galaretką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Indyk  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Indyk z mięsną galaretką
  1. 1. Umytego indyka solimy dużą ilością soli, pozostawiamy go do skruszenia na kilka godzin.
  2. 2. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki.
  3. 3. Do rondla wkładamy indyka, przygotowaną włoszczyznę, zalewamy wodą i solimy. Gotujemy dwie godziny. Studzimy, nie wyjmując mięsa z rosołu.
  4. 4. Wystudzonego indyka wyjmujemy z wywaru, usuwamy skórę, kości (oskrobujemy je). Mięso kroimy w równe płaty.
  5. 5. Pozostałe po krojeniu indyka okruchy mięsne przecieramy i mieszamy ze śmietaną.
  6. 6. Z żółtek jaj, cytryn i oliwy przygotowujemy majonez. Dodajemy pół szklanki rosołu i mieszamy, aż będzie gęsty.
  7. 7. Do pozostałego wywaru dodajemy żelatynę i białko. Część galaretki przelewamy do szklanek, do połowy wysokości i schładzamy.
  8. 8. Mięsną masę nakładamy do szklanek na zastygniętą galaretę. Zalewamy resztą galaretki i odstawiamy do zastygnięcia.
  9. 9. Płaty indyka układamy na półmisku, dekorujemy majonezem i powstałymi galaretkami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.115