Sucharki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Lukier z białek  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sucharki
  1. 1. Wsypujemy do miski mąkę (0,9kg), wlewamy mleko, dodajemy drożdże, sklarowane masło i całość wyrabiamy na jednolitą masę.
  2. 2. Następnie wykładamy ciasto na zamoczone w zimnej wodzie płótno, w celu zwiększenia jego objętości, zawiązujemy dokładnie i umieszczamy w garnku z zimną wodą na 2 -3 godziny.
  3. 3. Gdy ciasto wypłynie, wykładamy je na stolnicę, dodajemy do niego żółtka, sól, cukier, skórkę z cytryny pozostałą mąkę, aby miało konsystencję jak na bułki.
  4. 4. Całość wyrabiamy, a gdy zauważymy pęcherzyki powietrza, możemy wyrabiać długie i wąskie bułeczki, które wkładamy do foremek, wcześniej wysmarowanych tłuszczem.
  5. 5. Gdy bułeczki urosną w formach smarujemy je jajem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220ºC przez 45 minut.
  6. 6. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy i odstawiamy w chłodne miejsce na noc.
  7. 7. Następnego dnia kroimy bułki w kromki i suszymy w piekarniku.
  8. 8. Następnie smarujemy sucharki lukrem i znowu obsuszamy w piekarniku do momentu, aż lukier zżółknie.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Pieczenie Suszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.575