Sucharki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Lukier z białek  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sucharki
  1. 1. Wsypujemy do miski mąkę (0,9kg), wlewamy mleko, dodajemy drożdże, sklarowane masło i całość wyrabiamy na jednolitą masę.
  2. 2. Następnie wykładamy ciasto na zamoczone w zimnej wodzie płótno, w celu zwiększenia jego objętości, zawiązujemy dokładnie i umieszczamy w garnku z zimną wodą na 2 -3 godziny.
  3. 3. Gdy ciasto wypłynie, wykładamy je na stolnicę, dodajemy do niego żółtka, sól, cukier, skórkę z cytryny pozostałą mąkę, aby miało konsystencję jak na bułki.
  4. 4. Całość wyrabiamy, a gdy zauważymy pęcherzyki powietrza, możemy wyrabiać długie i wąskie bułeczki, które wkładamy do foremek, wcześniej wysmarowanych tłuszczem.
  5. 5. Gdy bułeczki urosną w formach smarujemy je jajem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220ºC przez 45 minut.
  6. 6. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy i odstawiamy w chłodne miejsce na noc.
  7. 7. Następnego dnia kroimy bułki w kromki i suszymy w piekarniku.
  8. 8. Następnie smarujemy sucharki lukrem i znowu obsuszamy w piekarniku do momentu, aż lukier zżółknie.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Pieczenie Suszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.562