Ciasto Straciatella

Ciasto Straciatella
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.25
4
Średnia 4.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Biszkopt  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal = 0 kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Likier kokosowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Herbata czarna  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto Straciatella
  1. 1. W dwóch osobnych naczyniach rozpuszczamy po łyżeczce żelatyny, każdą z porcji w 3 łyżkach gorącej wody.
    W dwóch osobnych naczyniach rozpuszczamy po łyżeczce żelatyny, każdą z porcji w 3 łyżkach gorącej wody.
  2. 2. Jaja ubijamy na parze z 2 łyżkami cukru.
  3. 3. Ubijamy pół szklanki śmietany. Dodajemy 0,5dkg wiórków kokosowych i jogurt.
  4. 4. Stopniowo dodajemy ubite i ostudzone jaja oraz likier, a następnie jedną porcję żelatyny i 5dkg wiórków kokosowych. Całość dokładnie mieszamy.
  5. 5. Herbatę zalewany 3/4 szklanki wrzącej wody i zaparzamy, następnie odcedzamy napar, dodajemy pół łyżki cukru oraz sok z cytryny i mieszamy.
  6. 6. Biszkopt kroimy na 3 równe placki.
  7. 7. Każdy z placków nasączamy herbatą.
  8. 8. Przekładamy biszkopt przygotowanym kremem - biszkopt, krem, biszkopt, krem i biszkopt.
  9. 9. Wstawiamy ciasto do lodówki na 3 - 4 godziny.
  10. 10. Pozostałą śmietanę, czyli szklankę, ubijamy z 3 łyżkami cukru.
  11. 11. Dodajemy żelatynę oraz wiórki kokosowe i mieszamy.
  12. 12. Czekoladę ścieramy na tarce.
  13. 13. Ciasto smarujemy kremem śmietanowo-kokosowym i posypujemy startą czekoladą.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.746