Ciasto Straciatella

Ciasto Straciatella
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.25
4
Średnia 4.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Biszkopt  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal = 0 kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Likier kokosowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Herbata czarna  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto Straciatella
  1. 1. W dwóch osobnych naczyniach rozpuszczamy po łyżeczce żelatyny, każdą z porcji w 3 łyżkach gorącej wody.
    W dwóch osobnych naczyniach rozpuszczamy po łyżeczce żelatyny, każdą z porcji w 3 łyżkach gorącej wody.
  2. 2. Jaja ubijamy na parze z 2 łyżkami cukru.
  3. 3. Ubijamy pół szklanki śmietany. Dodajemy 0,5dkg wiórków kokosowych i jogurt.
  4. 4. Stopniowo dodajemy ubite i ostudzone jaja oraz likier, a następnie jedną porcję żelatyny i 5dkg wiórków kokosowych. Całość dokładnie mieszamy.
  5. 5. Herbatę zalewany 3/4 szklanki wrzącej wody i zaparzamy, następnie odcedzamy napar, dodajemy pół łyżki cukru oraz sok z cytryny i mieszamy.
  6. 6. Biszkopt kroimy na 3 równe placki.
  7. 7. Każdy z placków nasączamy herbatą.
  8. 8. Przekładamy biszkopt przygotowanym kremem - biszkopt, krem, biszkopt, krem i biszkopt.
  9. 9. Wstawiamy ciasto do lodówki na 3 - 4 godziny.
  10. 10. Pozostałą śmietanę, czyli szklankę, ubijamy z 3 łyżkami cukru.
  11. 11. Dodajemy żelatynę oraz wiórki kokosowe i mieszamy.
  12. 12. Czekoladę ścieramy na tarce.
  13. 13. Ciasto smarujemy kremem śmietanowo-kokosowym i posypujemy startą czekoladą.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.167