Budyń z ryżu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z ryżu
  1. 1. Do garnka z wrzącą, lekko osoloną wodą wsypujemy ryż. Dodajemy 7dkg masła i gotujemy.
  2. 2. Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy na kawałki.
  3. 3. Cebulę obieramy z łupin, płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
  4. 4. Grzyby dusimy z posiekaną cebulą, po czym dodajemy do wystudzonego ryżu.
  5. 5. Mieszamy wszystkie składniki ze śmietaną, startym parmezanem, posiekaną zieloną pietruszką, solą oraz żółtkami.
  6. 6. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  7. 7. Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy ją z masą.
  8. 8. Formę budyniową smarujemy pozostałym masłem, wlewamy masę i gotujemy ją przez około 1,5 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka mleko i produkty mleczne ryż
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.904