Makaron fettucine z orzechami i szpinakiem

Makaron fettucine z orzechami i szpinakiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron fettuccine  g  x  kcal = 0 kcal
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Gorgonzola  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron fettucine z orzechami i szpinakiem
  1. 1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na pół miękko, a następnie studzimy na sicie.
    Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na pół miękko, a następnie studzimy na sicie.
  2. 2. Szpinak przebieramy i płuczemy.
  3. 3. Na patelnię wrzucamy masło, a następnie liście szpinaku. Całość przyprawiamy solą oraz pieprzem. Delikatnie mieszamy.
  4. 4. Kolejno dodajemy na patelnie ugotowany makaron oraz rozdrobnione orzechy włoskie. Mieszamy wszystko drewnianą łopatką.
  5. 5. Lekko podsmażony makaron ze szpinakiem wykładamy na talerz, posypujemy drobno pokruszonym serem gorgonzola oraz posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia holenderska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe orzechy warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.739