Mazurek z mąki ziemniaczanej

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Konfitura różana  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Lukier z białek  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mazurek z mąki ziemniaczanej
  1. 1. Żółtka ubijamy z 25dkg cukru.
  2. 2. Gdy zbieleją, dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy z pianą ubitą z dwóch bia­łek.
  3. 3. Masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku.
  4. 4. Mielone migdały umieszczamy w rondlu i dosypujemy do nich pozostały cukier.
  5. 5. Czekamy, aby cukier się rozpuścił i dodajemy sok z cytryny do smaku.
  6. 6. Gotową masę zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.
  7. 7. Dodajemy do niej ubitą z 3 białek pianę i delikatnie mieszamy.
  8. 8. Upieczone i ostygnięte ciasto smarujemy konfiturą różaną, którą przykrywamy masą migdałową.
  9. 9. Ciasto wstawiamy ponownie na kilka minut do piekarnika.
  10. 10. Odstawiamy ciasto na noc w ciepłe miejsce, po czym polewamy białym lukrem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.727