Budyń z sera szwajcarskiego

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ser szwajcarski  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka paryska  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z sera szwajcarskiego
  1. 1. Obieramy bułki ze skórek, moczymy je w mleku i odciskamy.
  2. 2. Do garnka wkładamy 6 dkg masła i startą na tartce cebulę, dusimy przez kilka minut.
  3. 3. Dodajemy namoczoną bułkę i mieszamy. Powinna powstać jednolita, gładka masa.
  4. 4. Zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.
  5. 5. Z białek bijemy sztywną pianę.
  6. 6. Do masy dodajemy żółtka, starty ser i kmin. Dokładnie mieszamy.
  7. 7. Dodajemy pianę z białek oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią.
  8. 8. Dokładnie wymieszaną masę przekładamy do wysmarowanej masłem formy budyniowej.
  9. 9. Budyń gotujemy na parze przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd32027 RETIN A MICRO
wh0cd481456 additional info price of celebrex
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.77