Budyń z sera szwajcarskiego

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ser szwajcarski  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka paryska  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z sera szwajcarskiego
  1. 1. Obieramy bułki ze skórek, moczymy je w mleku i odciskamy.
  2. 2. Do garnka wkładamy 6 dkg masła i startą na tartce cebulę, dusimy przez kilka minut.
  3. 3. Dodajemy namoczoną bułkę i mieszamy. Powinna powstać jednolita, gładka masa.
  4. 4. Zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.
  5. 5. Z białek bijemy sztywną pianę.
  6. 6. Do masy dodajemy żółtka, starty ser i kmin. Dokładnie mieszamy.
  7. 7. Dodajemy pianę z białek oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią.
  8. 8. Dokładnie wymieszaną masę przekładamy do wysmarowanej masłem formy budyniowej.
  9. 9. Budyń gotujemy na parze przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.313