Polędwica jelenia ze słoniną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica z jelenia  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 30%  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól ziołowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica jelenia ze słoniną
  1. 1. Polędwicę jelenia (dolną część) obieramy z błon, nacieramy łyżeczką soli ziołowej oraz jałowcem.
  2. 2. Owijamy mięso plastrami słoniny i w trzech miejscach mocno związujemy nitką.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i obsmażamy mięso ze wszystkich stron, po czym zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze przez 20 minut, często obracając.
  4. 4. Zdejmujemy słoninę, kładziemy na patelni obok mięsa i zrumieniamy z każdej strony. Cały czas podlewamy mięso sosem.
  5. 5. Mięso i słoninę wyjmujemy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  6. 6. Z sosu zdejmujemy nadmiar tłuszczu.
  7. 7. Wlewamy wino.
  8. 8. Dodajemy śmietanę i przyprawiamy szczyptą soli ziołowej.
  9. 9. Gotujemy sos aż zgęstnieje.
  10. 10. Polędwicę kroimy w plastry.
  11. 11. Słoninę kroimy w cienkie paski i układamy na mięsie.
  12. 12. Oddzielnie podajemy sos.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol dziczyzna
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.076