Polędwica jelenia ze słoniną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica z jelenia  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 30%  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól ziołowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica jelenia ze słoniną
  1. 1. Polędwicę jelenia (dolną część) obieramy z błon, nacieramy łyżeczką soli ziołowej oraz jałowcem.
  2. 2. Owijamy mięso plastrami słoniny i w trzech miejscach mocno związujemy nitką.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i obsmażamy mięso ze wszystkich stron, po czym zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze przez 20 minut, często obracając.
  4. 4. Zdejmujemy słoninę, kładziemy na patelni obok mięsa i zrumieniamy z każdej strony. Cały czas podlewamy mięso sosem.
  5. 5. Mięso i słoninę wyjmujemy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  6. 6. Z sosu zdejmujemy nadmiar tłuszczu.
  7. 7. Wlewamy wino.
  8. 8. Dodajemy śmietanę i przyprawiamy szczyptą soli ziołowej.
  9. 9. Gotujemy sos aż zgęstnieje.
  10. 10. Polędwicę kroimy w plastry.
  11. 11. Słoninę kroimy w cienkie paski i układamy na mięsie.
  12. 12. Oddzielnie podajemy sos.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol dziczyzna
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.582