Piernik z gotowanym miodem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Cykata staropolska  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik z gotowanym miodem
  1. 1. Gotujemy miód z dodatkiem cy­namonu, zmielonych goździków i skórki z pomarańczy. Gdy wszystkie składniki dobrze się połączą, zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do ostygnięcia.
  2. 2. Ucieramy miód w misce, dodając kolejno cu­kier, jaja i stopniowo mą­kę.
  3. 3. Do powstałego ciasta dodajemy prze­sianą sodę i sól.
  4. 4. Ucieramy do­kładnie, wsypujemy posiekane orzechy oraz cy­katę.
  5. 5. Ciasto wykładamy na wysmaro­waną blachę i pieczemy w temp. 180°C przez go­dzinę.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.496