Budyń ze szpinaku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka paryska  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sos kaparowy  g  x   kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń ze szpinaku
  1. 1. Liście szpinaku myjemy, osuszamy, wrzucamy do osolonej wody i gotujemy przez dwie minuty.
  2. 2. Odsączamy szpinak na sicie.
  3. 3. Obraną i pokrojoną w kostkę cebulę dusimy przez kilka minut na maśle.
  4. 4. Bułkę moczymy w mleku przez kilka minut, odsączamy ją i mielimy razem z cebulą.
  5. 5. Przygotowaną masę przecieramy przez sito.
  6. 6. W osobnym naczyniu ubijamy żółtka, dodajemy do nich masę szpinakową, łyżkę posiekanej pietruszki, kopru, roztarty czosnek i śmietanę.
  7. 7. Ubijamy pianę z białek i również dodajemy ją do masy, delikatnie mieszamy.
  8. 8. Doprawiamy solą, cukrem, pieprzem i tartą gałką muszkatołową.
  9. 9. Przekładamy masę do natłuszczonej formy budyniowej.
  10. 10. Budyń gotujemy przez około 1,5 godziny.
  11. 11. Przed podaniem polewamy budyń z sosem kaparowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.873