Budyń ze szpinaku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka paryska  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sos kaparowy  g  x   kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń ze szpinaku
  1. 1. Liście szpinaku myjemy, osuszamy, wrzucamy do osolonej wody i gotujemy przez dwie minuty.
  2. 2. Odsączamy szpinak na sicie.
  3. 3. Obraną i pokrojoną w kostkę cebulę dusimy przez kilka minut na maśle.
  4. 4. Bułkę moczymy w mleku przez kilka minut, odsączamy ją i mielimy razem z cebulą.
  5. 5. Przygotowaną masę przecieramy przez sito.
  6. 6. W osobnym naczyniu ubijamy żółtka, dodajemy do nich masę szpinakową, łyżkę posiekanej pietruszki, kopru, roztarty czosnek i śmietanę.
  7. 7. Ubijamy pianę z białek i również dodajemy ją do masy, delikatnie mieszamy.
  8. 8. Doprawiamy solą, cukrem, pieprzem i tartą gałką muszkatołową.
  9. 9. Przekładamy masę do natłuszczonej formy budyniowej.
  10. 10. Budyń gotujemy przez około 1,5 godziny.
  11. 11. Przed podaniem polewamy budyń z sosem kaparowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.133