Naleśnik bawarski

Naleśnik bawarski
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.13
8
Średnia 3.13 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśnik bawarski
  1. 1. Świeżą skórkę z cytryny ucieramy z cukrem.
    Świeżą skórkę z cytryny ucieramy z cukrem.
  2. 2. Zagotowujemy ją z z mlekiem i dodajemy szczyptę soli oraz mąkę. Wszystko mieszamy bardzo dokładnie, po czym odstawiamy.
  3. 3. Dodajemy sok z cytryny i żółtka. Całość mieszamy.
  4. 4. W oddzielnym naczyniu ubijamy na sztywno pianę, którą dodajemy do całości.
  5. 5. Na rozgrzanej patelni topimy masło.
  6. 6. Masę wlewamy na patelnię i wolno smażymy.
  7. 7. Obracamy na drugą stronę. Do­dajemy trochę masła i znów wolno smażymy, dopóki ciasto będzie rumiane.
  8. 8. Przed podaniem naleśnik posypujemy cukrem.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.556