Gęś z jabłkami

Gęś z jabłkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Gęś  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gęś z jabłkami
  1. 1. Oczyszczoną starannie gęś solimy na godzinę przed pieczeniem.
    Oczyszczoną starannie gęś solimy na godzinę przed pieczeniem.
  2. 2. Rozcinamy przez środek i nacieramy majerankiem.
  3. 3. Jabłka obieramy ze skórki. Wyjmujemy gniazda nasienne. Kroimy na ćwiartki.
  4. 4. Jabłka wkładamy do gęsi. Otwór zaszywamy.
  5. 5. Gęś umieszczamy grzbietem do góry w naczyniu żaroodpornym (jeśli mięso nie jest tłuste, smarujemy je na wierzchu masłem).
  6. 6. Pieczemy w piekarniku, aż mięso się zarumieni.
  7. 7. Upieczoną gęś rozcinamy wzdłuż na 4 części.
  8. 8. Układamy na półmisku, obkładamy jabłkami.
  9. 9. Skrapiamy wytopionym tłuszczem. Resztę sosu podajemy w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.919