Gęś z jabłkami

Gęś z jabłkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Gęś  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gęś z jabłkami
  1. 1. Oczyszczoną starannie gęś solimy na godzinę przed pieczeniem.
    Oczyszczoną starannie gęś solimy na godzinę przed pieczeniem.
  2. 2. Rozcinamy przez środek i nacieramy majerankiem.
  3. 3. Jabłka obieramy ze skórki. Wyjmujemy gniazda nasienne. Kroimy na ćwiartki.
  4. 4. Jabłka wkładamy do gęsi. Otwór zaszywamy.
  5. 5. Gęś umieszczamy grzbietem do góry w naczyniu żaroodpornym (jeśli mięso nie jest tłuste, smarujemy je na wierzchu masłem).
  6. 6. Pieczemy w piekarniku, aż mięso się zarumieni.
  7. 7. Upieczoną gęś rozcinamy wzdłuż na 4 części.
  8. 8. Układamy na półmisku, obkładamy jabłkami.
  9. 9. Skrapiamy wytopionym tłuszczem. Resztę sosu podajemy w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd675280 Purchase Sildenafil recommended reading
wh0cd273229 buy yasmin Albuterol Online metformin er
wh0cd249469 Buy Inderal dutasteride
wh0cd162269 hydrochlorothiazide 12.5 buy strattera buy stromectol online buy cafergot online cheap ...
wh0cd566558 albuterol inhaler no prescription albuterol inhaler lipitor adalat without ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.923