Ciasto gruszkowo-imbirowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Gruszka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto gruszkowo-imbirowe
  1. 1. Włączamy piekarnik i rozgrzewamy go do około 175°C.
  2. 2. Myjemy i obieramy gruszki, usuwamy z nich gniazda nasienne, a następnie trzemy na bardzo drobnej tarce.
  3. 3. Mieszamy gruszki z ekstraktem z wanilii, sokiem z cytryny, cynamonem i imbirem.
  4. 4. Do ciepłego mleka przekładamy masło i podgrzewamy, aż masło się rozpuści.
  5. 5. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia.
  6. 6. Mikserem ubijamy jajka z cukrem, ubijamy przez około 5 minut.
  7. 7. Dodajemy masło z mlekiem, delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Następnie, nadal mieszając, dodajemy masę gruszkową, starte jabłka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia.
  8. 8. Przelewamy ciasto do natłuszczonej formy na ciasto.
  9. 9. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 55-60 minut. Przed wyjęciem, sprawdzamy za pomocą cienkiego patyczka czy ciasto nie jest w środku surowe.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.783