Ciasto gruszkowo-imbirowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Gruszka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto gruszkowo-imbirowe
  1. 1. Włączamy piekarnik i rozgrzewamy go do około 175°C.
  2. 2. Myjemy i obieramy gruszki, usuwamy z nich gniazda nasienne, a następnie trzemy na bardzo drobnej tarce.
  3. 3. Mieszamy gruszki z ekstraktem z wanilii, sokiem z cytryny, cynamonem i imbirem.
  4. 4. Do ciepłego mleka przekładamy masło i podgrzewamy, aż masło się rozpuści.
  5. 5. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia.
  6. 6. Mikserem ubijamy jajka z cukrem, ubijamy przez około 5 minut.
  7. 7. Dodajemy masło z mlekiem, delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Następnie, nadal mieszając, dodajemy masę gruszkową, starte jabłka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia.
  8. 8. Przelewamy ciasto do natłuszczonej formy na ciasto.
  9. 9. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 55-60 minut. Przed wyjęciem, sprawdzamy za pomocą cienkiego patyczka czy ciasto nie jest w środku surowe.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.152