Piernik z makiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal = 0 kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik z makiem
  1. 1. Miód rumienimy z 6 dkg cukru, dolewamy do niego wodę, mieszamy i studzimy.
  2. 2. Przygotowany karmel wlewamy do mąki, łączymy przy pomocy noża, dodajemy pozostały cukier, przyprawę korzenną, skórkę z cytryny, żółtka i ubite na pianę białka. Zagniatamy ciasto.
  3. 3. Dodajemy przesiany mak oraz sodę i wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie.
  4. 4. Wykładamy na posmarowaną tłuszczem blachę i odstawiamy na kilka godzin.
  5. 5. Smarujemy rozmąconym jajem i pieczemy w rozgrzanym do 170°C piekarniku przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.199