Paprykarz z kurczaka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
8
Średnia 3.75 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paprykarz z kurczaka
  1. 1. Dzień przed przygotowaniem paprykarza, kurczaka nacieramy solą i wkładamy do naczynia. Gotowe mięso powinno być miękkie.
  2. 2. Na dwie godziny przed duszeniem moczymy je w wodzie.
  3. 3. Wyjmujemy kurczaka z wody i odciskamy.
  4. 4. Kroimy go na części, ponownie nacieramy solą i obsypujemy papryką w proszku.
  5. 5. Kroimy cebulę.
  6. 6. Rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno pokrojoną paprykę. Następnie wrzucamy mięso, mocno je zrumieniamy i przekładamy do rondla.
  7. 7. Dodajemy cebulę, wodę, tłuszcz ze smażenia i dusimy powoli do miękkości, od czasu do czasu podlewając wodą, aby mięso nie przywarło.
  8. 8. Miękkie mięso wyjmujemy, a sos doprawiamy śmietaną i doprowadzamy do wrzenia.
  9. 9. Wkładamy mięso do sosu i barwimy karmelem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.707