Przekładaniec z ziemniaków i mięsa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Schab wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Sos pieczarkowy  g  x   kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przekładaniec z ziemniaków i mięsa
  1. 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości.
  2. 2. Ugotowane ziemniaki przecieramy przez sito.
  3. 3. Mieszamy je z masłem, szczypiorkiem, pietruszką, 4 żółtkami i solą.
  4. 4. Ubijamy pianę z 4 białek i delikatnie łączymy ją z masą ziemniaczaną.
  5. 5. Opłukany schab gotujemy.
  6. 6. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle.
  7. 7. Mielimy mięso, po czym dodajemy do niego cebulę, namoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę, śmietanę, jajko oraz sól i pieprz.
  8. 8. Wszystkie składniki dokładnie łączymy.
  9. 9. W naczyniu żaroodpornym układamy naprzemiennie masę ziemniaczaną i mięsną, aż do wyczerpania składników.
  10. 10. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200ºC i pieczemy, aż do zarumienienia.
  11. 11. Podajemy na gorąco z sosem pieczarkowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.023