Piernik z masą migdałową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cykata staropolska  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Lukier do ciasta  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik z masą migdałową
  1. 1. Wodę gotujemy z cukrem na syrop.
  2. 2. Do syropu dodajemy zmielone migdały, laskę wanilii i sok z cytryny. Wszystko razem mieszamy do białości.
  3. 3. Masło wyrabiamy z mąką, wlewamy płynny miód i mieszamy nożem.
  4. 4. Dodajemy sok i skórkę z cytryny, przyprawy, kandyzowaną skórkę pomarańczową i proszek do pieczenia. Wbijamy jajo i żółtka. Ciasto zagniatamy.
  5. 5. Dodajemy posiekane migdały i cykatę. Mieszamy.
  6. 6. Wyrabiamy dwa placki o grubości 2,5cm i pieczemy w tortownicy.
  7. 7. Upieczone placki smarujemy przygotowaną wcześniej masą migdałową. Układamy jeden na drugim i przyciskamy stolnicą. Pozostawiamy na 24 godziny.
  8. 8. Na drugi dzień wyrównujemy brzegi i lukrujemy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.186