Piernik z masą migdałową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cykata staropolska  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Lukier do ciasta  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik z masą migdałową
  1. 1. Wodę gotujemy z cukrem na syrop.
  2. 2. Do syropu dodajemy zmielone migdały, laskę wanilii i sok z cytryny. Wszystko razem mieszamy do białości.
  3. 3. Masło wyrabiamy z mąką, wlewamy płynny miód i mieszamy nożem.
  4. 4. Dodajemy sok i skórkę z cytryny, przyprawy, kandyzowaną skórkę pomarańczową i proszek do pieczenia. Wbijamy jajo i żółtka. Ciasto zagniatamy.
  5. 5. Dodajemy posiekane migdały i cykatę. Mieszamy.
  6. 6. Wyrabiamy dwa placki o grubości 2,5cm i pieczemy w tortownicy.
  7. 7. Upieczone placki smarujemy przygotowaną wcześniej masą migdałową. Układamy jeden na drugim i przyciskamy stolnicą. Pozostawiamy na 24 godziny.
  8. 8. Na drugi dzień wyrównujemy brzegi i lukrujemy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.887