Piernik z masą czekoladową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Lukier do ciasta  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik z masą czekoladową
  1. 1. Połowę zagotowanego miodu wlewamy do prze­sianej na stolnicę mąki. Rozrabiamy nożem i dodajemy przyprawę do piernika.
  2. 2. Oddzielnie ubijamy jaja z cukrem, wlewamy je do ciasta, dodajemy sodę i mieszamy.
  3. 3. Ciasto nakładamy na posmarowaną tłuszczem blachę. Odstawiamy do następnego dnia.
  4. 4. Pozostały miód gotujemy z cukrem, dodajemy sok z cytryny i pomarańczy, startą czekoladę, zmielone orze­chy, migdały i pomarańczową skórkę. Wszystko gotujemy do uzyskania jednolitej masy.
  5. 5. Dodajemy rum i mieszamy ponownie..
  6. 6. Po upływie jednego dnia pieczemy piernik w piekarniku rozgrzanym do 180°C w czasie okolo jednej godziny.
  7. 7. Po wypieczeniu i wystudzeniu przecinamy go na pół i przekładamy przygotowaną masą.
  8. 8. Przyciskamy czymś ciężkim, wyrównujemy i polewamy lukrem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.814