Gęś nadziewana cielęciną

Gęś nadziewana cielęciną
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1.33
3
Średnia 1.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułeczki kajzerki  g  x   kcal =  kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Gęś  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gęś nadziewana cielęciną
  1. 1. Cebulę drobno siekamy i dusimy na maśle.
    Cebulę drobno siekamy i dusimy na maśle.
  2. 2. Cielęcinę mielimy razem ze słoniną, namoczoną i odciśniętą bułką oraz uduszoną cebulą.
  3. 3. Dodajemy sól, pieprz i jaja.
  4. 4. Całość mieszamy i i miksujemy.
  5. 5. Powstałą masą nadziewamy uprzednio oczyszczoną i pozbawioną kości gęś.
  6. 6. Nafaszerowaną gęś zaszywamy.
  7. 7. Pieczemy w piekarniku przez około 3 godziny w temp. 180°C, podlewając co jakiś czas wytopionym tłuszczem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina drób
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.939