Masa do piernika sułtańskiego

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech laskowy  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Daktyle  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Figa  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Cykata staropolska  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Masa do piernika sułtańskiego
  1. 1. Obrane pomarańcze gotujemy i cienko kroimy.
  2. 2. Cukier gotujemy z wodą na syrop.
  3. 3. Pomarańcze rozbieramy na cząstki, obieramy z włókien białych i z ziaren.
  4. 4. Wrzucamy na syrop wraz z poszatkowaną skórką i smażymy aż zgęstnieje na konfiturę.
  5. 5. Osobno gotujemy miód, zmielone i pokrojone migdały, poszatkowaną cienko cykatę, daktyle, połamane orzechy włoskie i laskowe oraz pokrojone figi i rodzynki.
  6. 6. Mieszamy z pomarańczową konfiturą, a gdy dobrze zgęstnieją, przekładamy nią pierniki.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.733