Masa pomarańczowa do tortu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Masa pomarańczowa do tortu
  1. 1. Gotujemy gęsty syrop z cukru(0,5 kg) i wody(250ml).
  2. 2. Do syropu wkładamy obrane ze skórki, włókien i ziaren cząstki pomarańczy.
  3. 3. Pomarańcze smażymy w cukrze aż staną się przezroczyste i wyjmujemy na talerz.
  4. 4. Do syropu dodajemy sok z cytryny, startą skórkę pomarańczową i cytrynową, startą wanilię i zmielone migdały, całość smażymy.
  5. 5. Wkładamy do masy wcześniej przygotowane pomarańcze i gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty.
  6. 6. Kiedy syrop zgęstnieje, zdejmujemy go z ognia, mieszamy i po chwili wbijamy jajo.
  7. 7. Tak przygotowaną masę nakładamy do tortownicy na upieczony placek, wstawiamy do lekko ciepłego piekarnika, aby trochę obeschła.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka orzechy owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.24