Masa pomarańczowa do tortu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Masa pomarańczowa do tortu
  1. 1. Gotujemy gęsty syrop z cukru(0,5 kg) i wody(250ml).
  2. 2. Do syropu wkładamy obrane ze skórki, włókien i ziaren cząstki pomarańczy.
  3. 3. Pomarańcze smażymy w cukrze aż staną się przezroczyste i wyjmujemy na talerz.
  4. 4. Do syropu dodajemy sok z cytryny, startą skórkę pomarańczową i cytrynową, startą wanilię i zmielone migdały, całość smażymy.
  5. 5. Wkładamy do masy wcześniej przygotowane pomarańcze i gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty.
  6. 6. Kiedy syrop zgęstnieje, zdejmujemy go z ognia, mieszamy i po chwili wbijamy jajo.
  7. 7. Tak przygotowaną masę nakładamy do tortownicy na upieczony placek, wstawiamy do lekko ciepłego piekarnika, aby trochę obeschła.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka orzechy owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.687