Zrazy zawijane z sarny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Mięso z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Comber z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion wołowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy zawijane z sarny
  1. 1. Pieczeń oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy skośnie, w poprzek włókien, na 4 podłużne kawałki.
  2. 2. Każdy z nich rozbijamy mocno tłuczkiem, solimy i doprawiamy pieprzem.
  3. 3. Słoninę kroimy w cienkie plasterki.
  4. 4. Comber myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.
  5. 5. Grzyby oczyszczamy, myjemy i bardzo drobno siekamy.
  6. 6. Cebulę obieramy, drobno kroimy i zrumieniamy na maśle.
  7. 7. Słoninę, comber, grzyby i cebulę łączymy, dodajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Na przygotowane zrazy kładziemy farsz, zwijamy ciasno, okładamy plasterkami słoniny i związujemy mocno bawełnianą nicią.
  9. 9. Układamy w płytkim garnku i dusimy, obracając na wolnym ogniu przez około 30 min.
  10. 10. Zrumienione, oprószamy mąką, podlewamy winem i bulionem.
  11. 11. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 1,5 godz.
  12. 12. Podajemy w sosie własnym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.596