Zrazy zawijane z sarny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Mięso z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Comber z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion wołowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy zawijane z sarny
  1. 1. Pieczeń oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy skośnie, w poprzek włókien, na 4 podłużne kawałki.
  2. 2. Każdy z nich rozbijamy mocno tłuczkiem, solimy i doprawiamy pieprzem.
  3. 3. Słoninę kroimy w cienkie plasterki.
  4. 4. Comber myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.
  5. 5. Grzyby oczyszczamy, myjemy i bardzo drobno siekamy.
  6. 6. Cebulę obieramy, drobno kroimy i zrumieniamy na maśle.
  7. 7. Słoninę, comber, grzyby i cebulę łączymy, dodajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Na przygotowane zrazy kładziemy farsz, zwijamy ciasno, okładamy plasterkami słoniny i związujemy mocno bawełnianą nicią.
  9. 9. Układamy w płytkim garnku i dusimy, obracając na wolnym ogniu przez około 30 min.
  10. 10. Zrumienione, oprószamy mąką, podlewamy winem i bulionem.
  11. 11. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 1,5 godz.
  12. 12. Podajemy w sosie własnym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.055