Zrazy zawijane z sarny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Mięso z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Comber z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion wołowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy zawijane z sarny
  1. 1. Pieczeń oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy skośnie, w poprzek włókien, na 4 podłużne kawałki.
  2. 2. Każdy z nich rozbijamy mocno tłuczkiem, solimy i doprawiamy pieprzem.
  3. 3. Słoninę kroimy w cienkie plasterki.
  4. 4. Comber myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.
  5. 5. Grzyby oczyszczamy, myjemy i bardzo drobno siekamy.
  6. 6. Cebulę obieramy, drobno kroimy i zrumieniamy na maśle.
  7. 7. Słoninę, comber, grzyby i cebulę łączymy, dodajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Na przygotowane zrazy kładziemy farsz, zwijamy ciasno, okładamy plasterkami słoniny i związujemy mocno bawełnianą nicią.
  9. 9. Układamy w płytkim garnku i dusimy, obracając na wolnym ogniu przez około 30 min.
  10. 10. Zrumienione, oprószamy mąką, podlewamy winem i bulionem.
  11. 11. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 1,5 godz.
  12. 12. Podajemy w sosie własnym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.598