Mie Goreng

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kapusta  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Fasola Mung kiełki  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mie Goreng
  1. 1. Gotujemy makaron al dente, odcedzamy, spłukujemy zimną wodą, osączamy i odstawiamy.
  2. 2. Rozgrzewamy olej w woku na dużym ogniu.
  3. 3. Dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone chilli i rozgnieciony czosnek i smażymy, mieszając aż cebula stanie się pół przezroczysta - 2-3 minuty.
  4. 4. Dodajemy krewetki i smażymy je mieszając przez minutę lub dwie aż będą prawie różowe.
  5. 5. Dodajemy poszatkowaną kapustę i szalotki i smażymy przez 2-3 minuty, aż warzywa będą miękkie, ale nie będą się rozpadać.
  6. 6. Pomidory obieramy, kroimy i usuwamy z nich pestki.
  7. 7. Dodajemy pomidory do woka, wlewamy sos sojowy, zmniejszmay ogień i gotujemy już na wolnym ogniu około 2-3 minuty.
  8. 8. Pod koniec smażenia dodajemy kiełki i doprawiamy solą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Smażone w woku
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.608