Mie Goreng

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kapusta  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Fasola Mung kiełki  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mie Goreng
  1. 1. Gotujemy makaron al dente, odcedzamy, spłukujemy zimną wodą, osączamy i odstawiamy.
  2. 2. Rozgrzewamy olej w woku na dużym ogniu.
  3. 3. Dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone chilli i rozgnieciony czosnek i smażymy, mieszając aż cebula stanie się pół przezroczysta - 2-3 minuty.
  4. 4. Dodajemy krewetki i smażymy je mieszając przez minutę lub dwie aż będą prawie różowe.
  5. 5. Dodajemy poszatkowaną kapustę i szalotki i smażymy przez 2-3 minuty, aż warzywa będą miękkie, ale nie będą się rozpadać.
  6. 6. Pomidory obieramy, kroimy i usuwamy z nich pestki.
  7. 7. Dodajemy pomidory do woka, wlewamy sos sojowy, zmniejszmay ogień i gotujemy już na wolnym ogniu około 2-3 minuty.
  8. 8. Pod koniec smażenia dodajemy kiełki i doprawiamy solą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Smażone w woku
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.654