Udka gęsie i szyjka w rumianym sosie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szyja z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Udo z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Wątroba z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Chleb biały  g  x   kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Udka gęsie i szyjka w rumianym sosie
  1. 1. Wątróbkę płuczemy pod bieżącą wodą.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła i podsmażamy na nim wątróbkę.
  3. 3. Mielimy ją razem namoczoną w mleku, a następnie odciśniętą bułką i doprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Nadziewamy gęsią szyję mieloną wątróbką
  5. 5. Obrane i opłukane warzywa kroimy w cienkie plastry.
  6. 6. Do dużego rondla wkładamy pozostałą część masła, warzywa, gęsie udka i szyję. Solimy i dusimy wolno pod przykryciem do zarumienia się mięsa.
  7. 7. Kiedy mięso będzie miękkie, posypujemy je startym chlebem, dodajemy imbir, gałkę muszkatołową, goździki, karmel, cukier i powidła.
  8. 8. Całość podlewamy winem. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dusimy potrawę w sosie, pod przykryciem, jeszcze przez 10 minut.
  9. 9. Kroimy każde udko na połowę, a szyję w plastry. Układamy je na półmisku i polewamy przetartym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol drób warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.828