Udka gęsie i szyjka w rumianym sosie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szyja z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Udo z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Wątroba z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Chleb biały  g  x   kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Udka gęsie i szyjka w rumianym sosie
  1. 1. Wątróbkę płuczemy pod bieżącą wodą.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła i podsmażamy na nim wątróbkę.
  3. 3. Mielimy ją razem namoczoną w mleku, a następnie odciśniętą bułką i doprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Nadziewamy gęsią szyję mieloną wątróbką
  5. 5. Obrane i opłukane warzywa kroimy w cienkie plastry.
  6. 6. Do dużego rondla wkładamy pozostałą część masła, warzywa, gęsie udka i szyję. Solimy i dusimy wolno pod przykryciem do zarumienia się mięsa.
  7. 7. Kiedy mięso będzie miękkie, posypujemy je startym chlebem, dodajemy imbir, gałkę muszkatołową, goździki, karmel, cukier i powidła.
  8. 8. Całość podlewamy winem. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dusimy potrawę w sosie, pod przykryciem, jeszcze przez 10 minut.
  9. 9. Kroimy każde udko na połowę, a szyję w plastry. Układamy je na półmisku i polewamy przetartym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol drób warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.813