Strucle z bakaliami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Strucle z bakaliami
  1. 1. Rozcieramy drożdże z trzema łyżkami ciepłego mleka.
  2. 2. Zaparzamy 250g mąki w pozostałym mleku.
  3. 3. Dokładnie rozcieramy ciasto łyżką i odstawiamy do przestygnięcia.
  4. 4. Dodajemy drożdże z mlekiem, ponownie mieszamy, po czym odstawiamy ciasto do sfermentowania.
  5. 5. Do dużej miski wlewamy ciepłą wodę. Wstawiamy do miej mniejszą miskę, do której wsypujemy cukier i dodajemy żółtka. Ubijamy żółtka z cukrem w ciepłej kąpieli, aż zbieleją.
  6. 6. Dodajemy mąkę oraz sól i wyrabiamy ciasto (jeśli będzie za gęste, możemy wlać odrobinę ciepłego mleka).
  7. 7. Do masy dodajemy masło i wszystko razem mieszamy łyżką.
  8. 8. Wyrabiamy ciasto do momentu, aż łyżka nie będzie oblepiona ciastem.
  9. 9. Dodajemy rodzynki i drobno posiekane migdały.
  10. 10. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
  11. 11. Z ciasta wyrabiamy gładkie lub plecione strucle i przekładamy je na posmarowanej tłuszczem blasze.
  12. 12. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia.
  13. 13. Wstawiamy strucle do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez godzinę.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.842