Strucle z bakaliami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Strucle z bakaliami
  1. 1. Rozcieramy drożdże z trzema łyżkami ciepłego mleka.
  2. 2. Zaparzamy 250g mąki w pozostałym mleku.
  3. 3. Dokładnie rozcieramy ciasto łyżką i odstawiamy do przestygnięcia.
  4. 4. Dodajemy drożdże z mlekiem, ponownie mieszamy, po czym odstawiamy ciasto do sfermentowania.
  5. 5. Do dużej miski wlewamy ciepłą wodę. Wstawiamy do miej mniejszą miskę, do której wsypujemy cukier i dodajemy żółtka. Ubijamy żółtka z cukrem w ciepłej kąpieli, aż zbieleją.
  6. 6. Dodajemy mąkę oraz sól i wyrabiamy ciasto (jeśli będzie za gęste, możemy wlać odrobinę ciepłego mleka).
  7. 7. Do masy dodajemy masło i wszystko razem mieszamy łyżką.
  8. 8. Wyrabiamy ciasto do momentu, aż łyżka nie będzie oblepiona ciastem.
  9. 9. Dodajemy rodzynki i drobno posiekane migdały.
  10. 10. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
  11. 11. Z ciasta wyrabiamy gładkie lub plecione strucle i przekładamy je na posmarowanej tłuszczem blasze.
  12. 12. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia.
  13. 13. Wstawiamy strucle do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez godzinę.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.975