Pralinki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Likier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pralinki
  1. 1. Do garnka wlewamy śmietankę oraz cukier i mieszamy do momentu, aż się rozpuści, po czym zagotowujemy.
  2. 2. Dodajemy migdały i całość gotujemy jeszcze przez chwilę.
  3. 3. Przekładamy zawartość garnka do miski i ucieramy na gęstą, jednolitą masę.
  4. 4. Kiedy masa zacznie gęstnieć wlewamy likier i wyrabiamy masę na ciasto.
  5. 5. Następnie formujemy z ciasta kuleczki wielkości orzecha i pozostawiamy na noc do wyschnięcia.
  6. 6. Następnego dnia przygotowujemy polewę z czekolady, cukru i śmietanki mieszając je w czasie gotowania na małym ogniu.
  7. 7. Maczamy pralinki w polewie, wyjmujemy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.069