Zielone gazpacho

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Chleb pszenny  g  x   kcal =  kcal
Chleb tostowy  g  x   kcal =  kcal
Papryka czerwona ostra  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zielone gazpacho
  1. 1. 2 kromki chleba pszennego namaczamy w zimnej wodzie.
  2. 2. Ostrą papryczkę i ogórki kroimy na pół, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.
  3. 3. Kroimy paprykę, czosnek, cebulę i seler.
  4. 4. Namoczone kromki chleba wrzucamy do blendera i miksujemy z oliwą, octem winnym i warzywami.
  5. 5. Przygotowaną zupę wstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
  6. 6. Gotową zupę dekorujemy pokrojonym w plasterki ogórkiem i tostami z chleba.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Blenderowanie Chłodzenie / mrożenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.626