Zupa brzoskwiniowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Brzoskwinia  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Półwytrawne  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa brzoskwiniowa
  1. 1. Wszystkie owoce i warzywa dokładnie myjemy pod bieżącą, zimną wodą.
  2. 2. Brzoskwinie obieramy i kroimy w ćwiartki, a szalotkę drobno siekamy.
  3. 3. Chilli kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy w drobną kostkę.
  4. 4. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej szalotkę razem z chilli.
  5. 5. Wlewamy wino i pół szklanki wody, mieszamy i dodajemy brzoskwinie.
  6. 6. Dodajemy tymianek i rozmaryn, gotujemy zupę na niewielkim ogniu przez 5-10 minut.
  7. 7. Do zupy wlewamy śmietanę, syrop brzoskwiniowy i całość mieszamy, a następnie dokładnie miksujemy.
  8. 8. Wstawiamy zupę do lodówki, aby się mocno schłodziła.
  9. 9. Każdą porcję zupy brzoskwiniowej dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.05