Zupa brzoskwiniowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Brzoskwinia  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Półwytrawne  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa brzoskwiniowa
  1. 1. Wszystkie owoce i warzywa dokładnie myjemy pod bieżącą, zimną wodą.
  2. 2. Brzoskwinie obieramy i kroimy w ćwiartki, a szalotkę drobno siekamy.
  3. 3. Chilli kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy w drobną kostkę.
  4. 4. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej szalotkę razem z chilli.
  5. 5. Wlewamy wino i pół szklanki wody, mieszamy i dodajemy brzoskwinie.
  6. 6. Dodajemy tymianek i rozmaryn, gotujemy zupę na niewielkim ogniu przez 5-10 minut.
  7. 7. Do zupy wlewamy śmietanę, syrop brzoskwiniowy i całość mieszamy, a następnie dokładnie miksujemy.
  8. 8. Wstawiamy zupę do lodówki, aby się mocno schłodziła.
  9. 9. Każdą porcję zupy brzoskwiniowej dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.696