Grzybowa lasagne

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieczarka polna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szałwia  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Kurka-pieprznik jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Makaron lasagne  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grzybowa lasagne
  1. 1. Grzyby oczyszczamy i kroimy.
  2. 2. Czosnek obieramy i siekamy.
  3. 3. Szalotki kroimy w cienkie plasterki.
  4. 4. Ser ścieramy na tarce.
  5. 5. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę a następnie kurki i pieczarki.
  6. 6. Podsmażamy grzyby przez kilka minut na duyżym ogniu.
  7. 7. Dodajemy cebulę, czosnek, mieloną szałwię i dusimy jeszcze dwie minuty.
  8. 8. Dodajemy śmietanę i dusimy aż lekko zgęstnieje.
  9. 9. Doprawiamy solą i pieprzem oraz niewielką ilością gałki muszkatołowej.
  10. 10. Smarujemy naczynie żaroodporne pozostałym masłem.
  11. 11. Układamy w naczyniu płaty lasagne, nakładamy na każdy grzyby i posypujemy mozzarellą.
  12. 12. Czynność powtarzamy układając makaron warstwami aż do wyczerpania składników.
  13. 13. Ostatnią warstwę powinien stanowić makaron posypany serem mozzarella.
  14. 14. Naczynie zamykamy, bądź przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez pół godziny.
  15. 15. Następnie pod koniec pieczenia zdejmij folię i zapiekaj jeszcze 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.71