Lody orzechowe

Lody orzechowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech laskowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cynamon Laska  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Orzech turecki  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lody orzechowe
  1. 1. Na rozgrzanej patelni prażymy orzechy laskowe, by się zarumieniły.
    Na rozgrzanej patelni prażymy orzechy laskowe, by się zarumieniły.
  2. 2. Z uprażonych orzechów usuwamy skórkę.
  3. 3. Mielimy orzechy na maszynce.
  4. 4. Mleko wlewamy do rondla i gotujemy. Dodajemy zmielone orzechy i razem zagotowujemy.
  5. 5. Całość przecieramy przez sito.
  6. 6. Dodajemy żółtka oraz cukier i dokładnie mieszamy.
  7. 7. Masę orzechową ponownie zagotowujemy, jednocześnie ubijając trzepaczką.
  8. 8. Studzimy masę i zamrażamy.
  9. 9. Ubijamy śmietankę kremową.
  10. 10. Do zmrożonych lodów dodajemy ubitą śmietankę, całość dokładnie mieszamy i ponownie zamrażamy.
  11. 11. Przed podaniem przekładamy lody do pucharków i każdą porcję dekorujemy orzechami tureckimi oraz lasą cynamonu.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.648