Andruty karlsbadskie

Andruty karlsbadskie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.86
7
Średnia 2.86 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Andruty karlsbadskie
  1. 1. Dokładnie mieszamy mąkę, śmietanę, 10dkg cukru, jaja i żółtko.
    Dokładnie mieszamy mąkę, śmietanę, 10dkg cukru, jaja i żółtko.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy masło. Smażymy andruty.
  3. 3. Następnie przekładamy je na stolnicę i przyciskamy deską do krojenia, co zapobiegnie zwijaniu się andrutów.
  4. 4. Mielimy migdały w maszynce. Przekładamy je do rondla i przyrumieniamy. Następnie dodajemy pozostałą część cukru i mieloną wanilię. Dokładnie mieszamy.
  5. 5. Smarujemy andruty roztopionym masłem.
  6. 6. Na połowę wafli przekładamy masę migdałową. Przykrywamy andrutami bez masy, lekko dociskamy.
  7. 7. Przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Podpiekamy przez kilka minut w temperaturze 200°C.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.537