Konfitura z moreli

Konfitura z moreli
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
4
Średnia 2.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Morele  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konfitura z moreli
  1. 1. Dokładnie myjemy wszystkie morele, po czym nakłuwamy je wykałaczką. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby każdy owoc był zanurzony.
    Dokładnie myjemy wszystkie morele, po czym nakłuwamy je wykałaczką. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby każdy owoc był zanurzony.
  2. 2. Stawiamy garnek na najmniejszym palniku i gotujemy morele aż staną się miękkie.
  3. 3. W międzyczasie w oddzielnym garnku sporządzamy syrop z wody i cukru.
  4. 4. Wkładamy do syropu ugotowane morele i gotujemy około 3 minuty. Zestawiamy garnek z ognia na trzy minuty i ponownie wstawiamy. Czynność tę powtarzamy trzykrotnie.
  5. 5. Pozostawiamy konfiturę na noc, aby ostygła.
  6. 6. Następnego dnia gotujemy do momentu aż masa zgęstnieje.
  7. 7. Ostudzoną konfiturę wkładamy do słoików i szczelnie zmykamy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.678