Konfitura z melona

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Melon  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konfitura z melona
  1. 1. Melona obieramy ze skóry, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
  2. 2. Moczymy w wodzie przez ok. 3 godziny.
  3. 3. Opłukujemy i gotujemy w garnku z wodą do miękkości.
  4. 4. W oddzielnym naczyniu gotujemy syrop z wody i cukru. Gdy zgęstnieje dodajemy melona.
  5. 5. Całość gotujemy na małym ogniu.
  6. 6. Obieramy cienko skórkę z cytryny i gotujemy ją w osobnej wodzie.
  7. 7. Skórkę rozdrabniamy nożem i dodajemy do melona, gdy ten jest w połowie gotowy. Doprawiamy sokiem z cytryny.
  8. 8. Gdy kawałki owocu staną się przezroczyste, a syrop wyraźnie zgęstnieje zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do ostygnięcia.
  9. 9. Gotową konfiturę przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.34