Konfitura z melona

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Melon  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konfitura z melona
  1. 1. Melona obieramy ze skóry, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
  2. 2. Moczymy w wodzie przez ok. 3 godziny.
  3. 3. Opłukujemy i gotujemy w garnku z wodą do miękkości.
  4. 4. W oddzielnym naczyniu gotujemy syrop z wody i cukru. Gdy zgęstnieje dodajemy melona.
  5. 5. Całość gotujemy na małym ogniu.
  6. 6. Obieramy cienko skórkę z cytryny i gotujemy ją w osobnej wodzie.
  7. 7. Skórkę rozdrabniamy nożem i dodajemy do melona, gdy ten jest w połowie gotowy. Doprawiamy sokiem z cytryny.
  8. 8. Gdy kawałki owocu staną się przezroczyste, a syrop wyraźnie zgęstnieje zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do ostygnięcia.
  9. 9. Gotową konfiturę przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd675280 Purchase Sildenafil recommended reading
wh0cd273229 buy yasmin Albuterol Online metformin er
wh0cd249469 Buy Inderal dutasteride
wh0cd162269 hydrochlorothiazide 12.5 buy strattera buy stromectol online buy cafergot online cheap ...
wh0cd566558 albuterol inhaler no prescription albuterol inhaler lipitor adalat without ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.67