Pianka galaretowa (mus) z owocami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Owoce  g  x  kcal = 0 kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pianka galaretowa (mus) z owocami
  1. 1. Mieszamy cukier z wodą, dolewamy sok z cytryny i całość zagotowujemy.
  2. 2. Żelatynę moczymy w wodzie, a następnie przelewamy ją do gotującej się wody.
  3. 3. Mieszamy i po chwili zestawiamy z ognia. Pozostawiamy do wystudzenia.
  4. 4. Przelewamy zawartość garnka do miski i wstawiamy do lodówki.
  5. 5. Do schłodzonego roztworu dodajemy koniak oraz wino. Wszystko razem ubijamy trzepaczką do momentu utworzenia się tężejącej piany.
  6. 6. Wybrane wedle uznania owoce kroimy w kostkę i mieszamy z przygotowaną pianą.
  7. 7. Wlewamy pianę do dowolnej formy i ponownie wstawiamy do lodówki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol owoce
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.684