Babka czekoladowa na drożdżach

Babka czekoladowa na drożdżach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Drożdże piekarskie  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babka czekoladowa na drożdżach
  1. 1. Żółtka ubijamy z cukrem, aż będą białe, po czym dodajemy rozgrzaną czekoladę i sproszkowaną wanilię.
    Żółtka ubijamy z cukrem, aż będą białe, po czym dodajemy rozgrzaną czekoladę i sproszkowaną wanilię.
  2. 2. Nie przerywając ubijania, dodajemy drożdże rozprowadzone w 125ml mleka oraz mąkę.
  3. 3. Gdy uzyskamy gładkie ciasto, wsypujemy wcześniej sparzone rodzynki i całość mieszamy.
  4. 4. Gotową masę przekładamy do formy wysmarowanej masłem oraz obsypanej bułką tartą i pozostawiamy w ciepłym miejscu na 2 godziny do wyrośnięcia.
  5. 5. Wyrośnięte ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy przez około godzinę.
  6. 6. Gotową babkę dekorujemy polewą czekoladową.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
Sezon: Całoroczne,
Pozostałe: Przepisy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.782