Sos romesco

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech laskowy  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Chleb biały  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos romesco
  1. 1. Papryki myjemy, osuszamy i wyjmujemy z nich gniazda nasienne.
  2. 2. Blanszujemy migdały i obieramy je.
  3. 3. Paprykę pieczemy w piekarniku, aby była dość dobrze wysuszona.
  4. 4. Czosnek obieramy, kładziemy na blachę do pieczenia, skrapiamy oliwą i zapiekamy w piekarniku w temp. 150°C przez 20 minut.
  5. 5. Wysuszone, obrane migdały i orzechy laskowe mielimy drobno w mikserze.
  6. 6. Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmażamy z obu stron czerstwy chleb.
  7. 7. Gotowy chleb odsączamy z tłuszczu na serwetce.
  8. 8. Pomidory obieramy, kroimy w ćwiartki i podsmażamy na tej samej patelni, na której przed chwilą smażyliśmy chleb. Dusimy 4-5 minut.
  9. 9. Miksujemy pokruszony chleb, orzechy, smażone pomidory, pieczony czosnek i paprykę aż do otrzymania gęstego puree.
  10. 10. Podczas miksowania dodajemy stopniowo oliwę z oliwek, ocet i sól do smaku.
  11. 11. Sos romesco podajemy do mięs, ryb, drobiu i warzyw
  12. 12. Sos ten można przechowywać w lodówce do 7 dni.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Miksowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.521