Babeczki z galaretką brzoskwiniową

Babeczki z galaretką brzoskwiniową
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech pistacjowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Marmolada morelowa  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Galaretka brzoskwiniowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babeczki z galaretką brzoskwiniową
  1. 1. Do mąki dodajemy pokrojone w kawałeczki masło (130g), cukier, skórkę z cytryny oraz jajko.
    Do mąki dodajemy pokrojone w kawałeczki masło (130g), cukier, skórkę z cytryny oraz jajko.
  2. 2. Ciasto od razu zagniatamy, po czym formujemy z niego kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut.
  3. 3. Po upływie tego czasu ciasto rozwałkowujemy na kilkumilimetrowy placek.
  4. 4. Foremki do babek smarujemy masłem, wyklejamy ciastem, a spody nakłuwamy widelcem.
  5. 5. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15-10 minut, a następnie wyjmujemy z piekarnika, aby ostygły.
  6. 6. W międzyczasie gotujemy marmoladę z odrobiną wody na małym ogniu, po czym smarujemy nią brzegi babeczek i wykonujemy galaretkę zgodnie z recepturą znajdującą się na opakowaniu.
  7. 7. Do środka wkładamy cząstki obranej pomarańczy, posypujemy je drobno posiekanymi orzechami pistacjowymi i zalewamy zimną galaretką.
  8. 8. Babeczki wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
  9. 9. Po upływie tego czasu babeczki są gotowe do spożycia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.698