Babeczki z galaretką brzoskwiniową

Babeczki z galaretką brzoskwiniową
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech pistacjowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Marmolada morelowa  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Galaretka brzoskwiniowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babeczki z galaretką brzoskwiniową
  1. 1. Do mąki dodajemy pokrojone w kawałeczki masło (130g), cukier, skórkę z cytryny oraz jajko.
    Do mąki dodajemy pokrojone w kawałeczki masło (130g), cukier, skórkę z cytryny oraz jajko.
  2. 2. Ciasto od razu zagniatamy, po czym formujemy z niego kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut.
  3. 3. Po upływie tego czasu ciasto rozwałkowujemy na kilkumilimetrowy placek.
  4. 4. Foremki do babek smarujemy masłem, wyklejamy ciastem, a spody nakłuwamy widelcem.
  5. 5. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15-10 minut, a następnie wyjmujemy z piekarnika, aby ostygły.
  6. 6. W międzyczasie gotujemy marmoladę z odrobiną wody na małym ogniu, po czym smarujemy nią brzegi babeczek i wykonujemy galaretkę zgodnie z recepturą znajdującą się na opakowaniu.
  7. 7. Do środka wkładamy cząstki obranej pomarańczy, posypujemy je drobno posiekanymi orzechami pistacjowymi i zalewamy zimną galaretką.
  8. 8. Babeczki wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
  9. 9. Po upływie tego czasu babeczki są gotowe do spożycia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.401