Pizza z tempeh

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto do pizzy  g  x   kcal =  kcal
Sos pomidorowy czysty  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pizza z tempeh
  1. 1. Kroimy tempeh w plasterki i namaczamy w wodzie z solą.
  2. 2. Podsmażamy tempeh na maśle (2 łyżki) z dwóch stron, aż stanie się lekko brązowy.
  3. 3. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.
  4. 4. Mieszamy 2 łyżki masła na patelni.
  5. 5. Wrzucamy na rozgrzane masło posiekaną cebulę i pokrojone w plastry grzyby i smażymy przez 3-4 minuty.
  6. 6. Dodajemy paprykę i podsmażamy przez 2 minuty.
  7. 7. Rozpuszczamy pozostałe masło na patelni i wylewamy je na rozpostarte na blasze ciasto.
  8. 8. Na blacie do pizzy rozsmarowujemy sos pomidorowy i wykładamy podsmażone warzywa.
  9. 9. Na wierzchu układamy tempeh i ser mozzarella.
  10. 10. Pieczemy około 20 -25 minut, aż upiecze się ciasto.
  11. 11. Gotową pizzę oprószamy startym parmezanem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.775