Konfitura z ogórków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konfitura z ogórków
  1. 1. Ogórki obieramy ze skóry.
  2. 2. Kroimy je w kostkę, po czym usuwamy ziarna z miąższem.
  3. 3. Tak przygotowane wkładamy do garnka z wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości.
  4. 4. Przelewamy ogórki przez sito i pozostawiamy do obcieknięcia.
  5. 5. Gotujemy cukier razem z sokiem z pomarańczy i cytryny oraz szklanką wody.
  6. 6. W oddzielnym garnku obgotowujemy pozostałe skórki po wyciśniętych owocach (cytryna i pomarańcza).
  7. 7. Ugotowane skórki kroimy w plastry i dodajemy do syropu wraz z ogórkami i wanilią.
  8. 8. Całość gotujemy, aż kawałki warzyw staną się przezroczyste.
  9. 9. Ostudzoną konfiturę umieszczamy w słoikach i szczelnie zakręcamy.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.028